Kretslopps trädgården

Trädgård, odling & höns

Hönsen hälsar på i växthuset

Publicerad 2019-03-27 07:09:41 i Allmänt,

Nu är hästskiten väl värt på plats i växthuset kom de snabbt en massa flugor. De smätte och smattrande mot växthusplasten. Både ifrån flugorna på insidan, och ifrån hönsen som entusiastiskt pickade på plasten ifrån utsidan. Så varför inte förena lite nytta med nöje tänkte jag? 
 
 
 
En del av bädden i mitten har jag toppat med jord och passat på att så lite, den delen täckte jag med kompostgaller. Förutom de låter jag hönsen härja fritt bland hästskit och flugor. Hönsen är överlyckliga! 
 
Förutom de trevliga sällskapet får jag tunneln flugfri och hönsen gödslar mina bäddar lite extra. Samtidigt som dom själva blir mätta på flugor och andra smarriga kryp de hittar i bäddarna. 
 
Jag försöker tänka kretslopp så ofta jag kan i trädgården. Jag älskar just dehär att hönsen tillexempel fyller både funktionen att de gödslar och fångar flugor, och i gengälld blir dom mätta & goa och ger oss massa fina ägg. Flera flugor i en smäll så att säga 😉
 
 

Om

Min profilbild

Välkommen! Här dokumenterar jag mitt odlade för att kunna återblicka över året som gått och se vad som gått bra och vad som gått mindre bra. Jag försöker återanvända så mycket jag kan i min trädgård och tänker kretslopp och permakultur så gott jag kan. Förutom mina växthus och odlingar kommer jag skriva en del om hönsen, katterna, och hundarna. De kommer också komma ett och annat recept och tips på hur jag tar tillvara på både de jag odlar själv och de skogen har att erbjuda.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela